Festplatsen

En gång i tiden var det dans i Ramsberg om sommarkvällarna. Man fick betala inträde för att komma in på festplatsen, som ligger så vackert mellan ett litet berg och en liten damm.

Fortfarande är det fest här två gånger varje år. Det är karnevalen på midsommardagen, och ramsbergsfesten i slutet av juli. Då öppnas de små bodarna, det säljs lotter, korv med bröd, kaffe med hembakat och glass, och vi utmanar varandra i pilkastning, och på kvällen blir det dans.

Men de allra flesta sommarkvällar är det ödsligt här, möjligen passerar någon igenom festplatsen på en promenad, med eller utan hund.Funderar över om det här inlägget kvalificerar att delta i Veckans Hus - glasskiosk? Vi har visserligen en riktig glasskiosk i Ramsberg (vid Ölsjöbadet), men den har jag inget kort på och kommer inte att få tillfälle att ta något innan tiden för temat är ute.
2 kommentarer
Hedwig

Smart tänkt av dig, visst är det lämpligt. Till och med helt perfekt - så här har de flesta glasskiosker sett ut dessa två veckor. Då vädret inte ville samarbeta med mig. Eller så var jag för sen i starten....

Kul att ni har denna festplats och håller den i så fin ordning. Skapar gemenskap i byn om inte annat.

Anni

Det är något speciellt med stängda nöjesplatser - vemodigt och annorlunda. Fint!