Gamla macken

Tänk att det har funnits fyra bensinstationer i Ramsberg! In på 70-talet var det bensinstation här vid utfarten mot Stråssa. Det har dessutom varit järnaffär och bilverkstad.
På den övre bilden kan man ana att skyltfönstren och dörren ut mot vägen nyligen har murats igen. 
 
På den nedre bilden syns en skylt med ett H. Det är den vägskylt som användes i samband med omläggningen till högertrafik, för att påminna bilisterna att hålla till höger! Övriga gamla skyltar och "bensinstationsattiraljer" har stulits, eller tagits undan efter stöldförsök. Detta efter att macken var med i boken "K-märkt".
 
Två av de andra bensinstationerna fanns i anslutning till två byggnader som jag tidigare bloggat om; gamla Konsum och gamla Handelsföreningen.
 
Bensinstation är temat för Husfoto denna period.
3 kommentarer
Christina

Vilken underbar bensinstation. Och jag kommer i håg H-dagen med stort H. Skulle cykla en bit och cyklade automatiskt över på vänster sida. Vi var ute och körde bil också. Det var tjockt på vägarna med alla som skulle provåka i högertrafiken. Men nu känns det superkonstigt att åka till England och vänstertrafiken där. Tack för titten och ha en skön helg!

Hans Persson

Hej, undrar om det fanns en mack med taxiåkeri i Ramsberg på 70-talet? Äger en MB från 1975 som jag tror ägdes av en åkare i Ramsberg. Kanske en Gulf-mack?

Hans Persson

Löst. Den tillhörde Folke Eriksson som bodde i Gammelbo på den tiden.