En liten stuga på HäcklavägenVisst påminner den om den lilla lilla stugan i Elsa Beskows saga om den lilla lilla gumman? Elsa Beskow bodde faktiskt i Ramsberg undernågra år, men det var efter att den boken kom ut, så jag kan inte påstå att det är det här huset hon har inspirerats av...

Även om den här stugan är liten så är den större än det lilla huset på Sellens väg
0 kommentarer

Ramshyttan, första gården eller södra gården

Inte många hus i Ramsberg har snickarglädje. Här finns det i alla fall en försiktig antydan.Jag gillar förstukvisten. Vågar jag säga "gustaviansk"?Jag gillar också den lilla gavelutsmyckningen rakt ovanför.Jag har boken om Ramsberg på landet. Jag har för mig att byggnaderna vid Ramshyttan har anor från 1700-talet och att en eller flera av dem har brunnit ner och återuppbyggts under andra hälften av 1900-talet. Är dock osäker på om detta var en av dem? Tror mig också veta att det är hyreslägenheter i husen - men återigen, Ramshyttan består av en gård till (som är lika imponerande), kanske är det bara den som är hyreshus? Får återkomma med mer fakta senare!

Jag vill inte vänta med att göra ett inlägg med huset eftersom VeckansHus denna vecka har tema gavelornament och jag har nyligen tagit den här bilden och glatt mig just åt den lilla gavelutsmyckningen!

7 kommentarer

Vintrig flygelbyggnad vid VrethammarnJag har tidigare lagt ut en bild av samma hus på sommaren.
0 kommentarer