Häcklavägen i skymningen

Snyggare dörrparti än så här får man leta efter! Lägg märke till att delar av smidesräcket är vitmålat för att framhäva det geometriska mönstret.
0 kommentarer

Festplatsen

En gång i tiden var det dans i Ramsberg om sommarkvällarna. Man fick betala inträde för att komma in på festplatsen, som ligger så vackert mellan ett litet berg och en liten damm.

Fortfarande är det fest här två gånger varje år. Det är karnevalen på midsommardagen, och ramsbergsfesten i slutet av juli. Då öppnas de små bodarna, det säljs lotter, korv med bröd, kaffe med hembakat och glass, och vi utmanar varandra i pilkastning, och på kvällen blir det dans.

Men de allra flesta sommarkvällar är det ödsligt här, möjligen passerar någon igenom festplatsen på en promenad, med eller utan hund.Funderar över om det här inlägget kvalificerar att delta i Veckans Hus - glasskiosk? Vi har visserligen en riktig glasskiosk i Ramsberg (vid Ölsjöbadet), men den har jag inget kort på och kommer inte att få tillfälle att ta något innan tiden för temat är ute.
2 kommentarer

Ramshyttan, andra gården

Jag lovar att återkomma med bättre bilder, och bakgrundsinformation, på denna stiliga gård med flygelbyggnader. Att jag inte kan låta bli att denna vecka göra ett inlägg med en halvdan bild av Ramshyttan beror på att jag vill visa upp huset i Veckans Hus, där temat denna vecka är pilastrar.

Pilastrar är fasaddekorationer som efterliknar pelare. Läs mer och se massor av exempel via Veckans Hus! De flesta bidrag föreställer stenhus i stadsmiljö, men visst finns pilastrar även på trähus på landet!Pilastrar på Ramshyttan - detalj
1 kommentar